Lämpimästi tervetuloa TRE® alkeiskurssille tutustumaan TRE®-menetelmään ja luomaan uudenlaista yhteyttä omaan kehoosi!

Alkeiskurssilla tutustut teoriaan TRE®n takana, opit keinoja rauhoittaa hermostoa sekä tärinäharjoituksen aikana että arjessa ja pääset tekemään TRE®-harjoituksen. Työpajan jälkeen voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti milloin ja missä tahdot.

Olet tervetullut kurssille, jos TRE® on sinulle uusi juttu tai jos olet jo jonkin aikaa tärissyt, mutta kaipaat ryhmässä tekemistä ja ohjaajan tukea.

Ryhmään mahtuu enintään 8 henkilöä.

Alkeiskurssin jälkeen olet tervetullut myös osallistumaan Ihmemaa Valmennuksen järjestämiin jatkotason TRE®-työpajoihin, joissa pääset entisestään syventämään harjoitustasi ja kehoyhteyttäsi.

MISSÄ JA MILLOIN?
Kurssi järjestetään
kahtena lauantaina
20.4 ja 27.4 klo 14.00-16.00.

Mikäli kurssi tulee täyteen, ensimmäisen työpajan kesto on 30 minuuttia pidempi eli 2,5h.

Aloitamme klo 14.00,
ovet avataan klo 13.45.
Tulethan hyvissä ajoin paikalle.

Kurssi pidetään Suikkilan kartanossa,
osoitteessa Satakunnantie 144, Turku.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN:
Alkeiskurssin hinta on 95€.

Ilmoittautuminen sähköpostitse info@ihmemaavalmennus.fi
Tai nettisivujen yhteys-lomakkeen kautta.

Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksuja palauteta. Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Sairastapauksissa kurssin/kurssipäivän voi korvata.

MITÄ MUKAAN?
Tarvitset mukavat vaatteet, joissa sinun on helppo liikkua ja vesipullon sekä halutessasi villasukat.

LISÄTIETOA TRE®-menetelmästä:
TRE® (Tension, Trauma and Stress releasing excersises), on yksinkertainen ja innovatiivinen kehon itsehoitomenetelmä, jonka avulla keho voi alkaa purkamaan syviä lihasjännityksiä sekä palautumaan stressistä ja traumoista. TRE® perustuu ajatukseen kehon omasta viisaudesta, sen kuuntelusta ja sille antautumisesta. Keho osaa ja haluaa korjata itse itseänsä, kun sille antaa siihen mahdollisuuden.

TRE® koostuu yksinkertaisista ja helposti omaksuttavista liikkeistä. Ne käynnistävät kehon oman refleksinomaisen prosessin, joka ilmenee usein tärinänä tai vapinana. Tämä stressistä palautumisen mekanismi löytyy kaikilta nisäkkäiltä ja normaalisti se käynnistyy spontaanisti stressaavan tilanteen jälkeen kun eläin kokee olevansa turvassa. Ihmiseläin on kuitenkin vieraantunut tästä prosessista ja koska tärinä ja vapina usein nähdään heikkouden merkkinä, tekee ihminen usein kaikkensa estääkseen prosessin luonnollisen kulun. Tämä johtaa nopeasti siihen, että stressin aiheuttama kohonnut vireystila ja jännittyneisyys ”lukittuvat” kehoon ja voi pidemmän päälle johtaa mitä moninaisempaan oireiluun.

Lisää tietoa menetelmästä löydät sivujeni TRE®-osiosta.

MIKSI KURSSILLE?
TRE®:n perusteet on hyvä opetella kurssilla, jossa on läsnä TRE®-ohjaaja. Yleisenä ohjeena on, että TRE®tä tulisi tehdä ensin ohjatusti, minkä jälkeen sitä voi alkaa harjoittaa omatoimisesti. Syynä tähän on se, että menetelmä on voimakas ja saattaa joillakin ihmisillä nostaa pintaan muistoja, traumoja tai vaikeita tunteita. Kurssilla opetellaan itsesäätelykeinoja, joiden avulla harjoittelua voi jatkaa turvallisesti myös yksin.

ENNAKKOVAATIMUKSET:
Kurssille osallistumisen
ennakkovaatimuksena on normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE®-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, kevyen liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE®n tekeminen ei vaadi kovaa kuntoa eikä notkeaa kehoa. Ohjaajalla on tarjota vaihtoehtoisia liikkeitä, jos kehosi ei johonkin liikkeeseen taivu.

TRE® ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE®n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jos et ole varma, voitko osallistua, ota rohkeasti yhteyttä!

OHJAAJASTA:
Aliisa Koivuranta on valmistunut syksyllä 2019 TRE®-ohjaajaksi. TRE® on ollut tärkeä osa Aliisan arkea ja hyvinvointia seitsemän vuoden ajan. Aliisa ohjaa työpajoja Turun seudulla, mutta aikoo nyt laajentaa toimintaansa myös kotiseudulleen Valkeakoskelle.
Aliisa korostaa lempeässä ohjauksessaan kehon kuuntelua ja kunnioitusta sekä itsesäätelyä.

Aliisa on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä. Aliisa on myös Tantric life coach ja Zen Coach. Hän ohjaa TRE:n lisäksi tantratyöpajoja Turussa joka torstai sekä paritantraa joka kuukausi. Aliisa tekee myös TRE®n yksilöohjausta, henkilökohtaista valmennusta sekä järjestää pyynnöstä tilaustyöpajoja sekä pariskunnille, ryhmille ja työyhteisöille.

Löydät lisätietoa minusta ja palveluistani tutkimalla sivujani tarkemmin 🙂

Seuraa somessa ja ota yhteyttä:
Instagram: @ihmemaa_valmennus
Facebook: Ihmemaa Valmennus
Sähköposti: info@ihmemaavalmennus.fi.

Design by Lovesta
©Ihmemaa Valmennus Tmi 2023