Tantra on lähes kaksituhatta vuotta vanha filosofinen perinne ja elämänkatsomus.

Tantra on lähes kaksituhatta vuotta vanha filosofinen perinne ja elämän- katsomus.

Tantran juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse hindulaisuuteen ja muinaisiin shamanistisiin ja esoteerisiin perinteisiin.

Se tantrafilosofia, jota itse elän, hengitän ja opetan, pohjautuu vanhojen perinteiden lisäksi uuden ajan tantriseen opetukseen, eli niin sanottuun neo-tantraan. Tantrinen perinne muuttui voimakkaasti 70-luvulla Oshon myötä, kun hän toi tantran kaikkien saataville ja riisui perinteestä pois guru-mentaliteettia. Henkilökohtaisesti minua kiehtoo elävän elämän dualistisuus ja kaiken takana olevan tietoisuuden nondualistinen luonne. 

Minun ensimmäinen ja pitkäaikaisin tantraopettajani on Shanti Limnell, joka on ollut tantran edelläkävijä Suomessa. Minulle Shantin opetus näyttäytyy vahvasti kokemisen, elämisen ja kehollisuuden painottamisena. Lisäksi olen saanut oppia erityisesti edesmenneeltä Taki’h Antigoni Dhyandeepalta, jonka kanssa pääsin tutkimaan elämän ja sielun alkemiaa.

Ohjasin työpajoja muutaman vuoden ajan Maa-Ilma Tantra- projektissa yhdessä Jolandan kanssa. Olen myös ollut järjestämässä kaakaoseremonioita, naisten piirejä ja holistisia naisten työpajoja sekä retriittiä. 

Nykyään ohjaan pääasiassa itsenäisesti, tehden toki toisinaan yhteistyötä muiden henkisen kasvun ohjaajien ja valmentajien kanssa. Yhdistän työpajoissani erityisesti Zen Coaching -oppeja sekä TRE® :n tuomaa kehollista viisautta.

Ohjaamani tantra on maanläheistä. Keskiössä on läsnäolo – mahdollisimman syvästi ja rehellisesti nykyhetken hyväksyminen; sekä oman kehon, tarpeiden ja rajojen kuunteleminen. Uskon, että kun ihminen kykenee lepäämään itsessään ja olemaan läsnä, olemisen syvät laadut pääsevät esille ja virtaamaan. Minä en painota ohjauksessani seksuaalisuutta – koen, että se on vain yksi luonnollinen ja tärkeä osa ihmisyyttä, muttei suinkaan ainoa. 

Pääpaino työpajassa on aina siinä, mitä juuri Sinussa tapahtuu

Tantratyöpaja on muutaman tunnin mittainen matka, jossa tutkitaan teemasta riippuen erilaisia elämän perusasioita sekä elossa olemisen syviä laatuja – omia rajoja, kommunikaatiota, läsnäoloa, omia varjoja, itsemyötätuntoa, tunteiden sallimista ja kehollistamista, , nautintoa, antautumista ja tilan pitämistä, koskettamista, leikkiä ja heittäytymistä… 

Minulle on tärkeää työpajan alussa ohjata ensin osallistuja laskeutumaan yhteyteen itsensä ja oman kehonsa kanssa. Pääpaino työpajassa onkin aina siinä, mitä juuri Sinussa tapahtuu erilaisten harjoitusten ja kohtaamisten aikana. Tavoitteena on ainoastaan sanoa mahdollisimman syvästi Kyllä nykyhetkelle ja kaikelle, mitä se pitää sisällään.

Syvä läsnäolon tunnelma kuljettaa ja kannattelee – usein tunnit hujahtavat, mutta samalla tuntuu kuin olisi ollut pitkälläkin matkalla, sillä niin paljon on sisäisessä maailmassa liikkunut.

Työpajoissa tehtävät harjoitukset ovat yksinkertaisia, mutta ne tarjoavat voimakkaan peilin, jonka avulla voi nähdä itsensä selkeämmin; omat haasteet, vahvuudet, opitut mallit, mielen kiemurat ja temput, suojamuurit, kehon jumit ja panssarit. Harjoitukset tarjoavat mahdollisuuksia vahvistaa kykyä olla läsnä, tuntea syvästi, olla autenttinen, rehellinen sekä pitää tilaa itselleen ja muille.

Olennaisina elementteinä työpajoissa ovat turvallinen ja luottamuksellinen tila, jossa on helppo laskeutua olemaan läsnä sekä omien rajojen tunnistaminen ja kunnioittaminen.

Tantrisuuden tuominen elämään auttaa purkamaan meihin istutettuja sosiaalisia ehdollistumia ja katsomaan maailmaa sen sijaan hyväksynnän, läsnäolon ja rakkauden kautta.

Alusta alkaen olen toivonut, että tantratyöpajoissani saadut oivallukset ja opit voivat integroitua osaksi asiakkaan elämää ja tuoda lisätä tietoisuutta siitä, mitä omassa arjessa voi tehdä tunteakseen enemmän läsnäoloa sekä rakkautta itseä sekä muita kohtaan.

Toivon, että työpajani voivat herättää uusia oivalluksia siitä, miten kulkea rohkeasti kohti oman näköistä autenttista elämää. Järjestämieni tantratyöpajojen teemat vaihtelevat ja otan myös vastaan toiveita.

Voit myös tilata minulta yksityisen työpajan joko pienelle ryhmälle tai sinulle ja kumppanillesi. Tällöin sisältö räätälöidään sinun/teidän toiveidenne mukaan.

Tarjoan myös kokonaisvaltaista tantrista muutosmatkaa,

missä pääset harjoittelemaan minun kanssani kahdestaan tai oman parisi kanssa.
Matka sisältää tantran lisäksi Zen Coaching-valmennusta ja TRE®-ohjausta.

Katso lisätietoja täältä:

Tarjoan myös kokonaisvaltaista tantrista muutosmatkaa,

missä pääset harjoittelemaan minun kanssani kahdestaan tai oman parisi kanssa.
Matka sisältää tantran lisäksi Zen Coaching-valmennusta ja TRE®-ohjausta.

Katso lisätietoja täältä:

Rakastuin itseeni ja rakastuin ihmisiin.

Matkani tantran parissa:

Havahduin nuorena aikuisena siihen, miten vaikea minun oli olla ihmisten lähellä, katsoa silmiin, koskettaa ja tulla kosketetuksi. Olin vuosien saatossa rakentanut ympärilleni vahvat suojaavat muurit, joiden takaa pyrin parhaani mukaan olemaan ystävä ja kumppani. Kehossani oli paljon jännityksiä, minun oli vaikea rauhoittua ja suoritin elämää niin kuin olin ympäriltäni oppinut, että miten kunnon kansalaisen kuuluu toimia.

Olin sivuuttanut sen, että oikea elämänmakuinen elämä tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella.

Yhtäkkiä elämäni ulkoiset puitteet – talo, parisuhde, ammatti – alkoivat olla kaikki valmiita, mutta koin oloni tyhjemmäksi kuin koskaan.

Tuolloin jouduin todella hyväksymään sen, etten ollut onnellinen. Että ne muurit, joita olin rakentanut ympärilleni, eivät suojanneetkaan minua vaan pitivät minut erillään elämästä ja muista ihmisistä.

Uskaltauduin vuonna 2016 Natural High Healing-festivaaleille yhdeksi päiväksi ja osallistuin siellä ensimmäiseen tantratyöpajaani. Aloittelijoille sopivalla tunnilla harjoiteltiin tietoista koskettamista parin kanssa. Ystävän koskettaminen oli todella jännittävää, outoa, vähän pelottavaa, mutta kuitenkin mukavaa. Kun opettaja, Shanti Limnell, mainitsi työpajan lopussa kahden vuoden koulutuksesta, sydämessäni syttyi niin voimakas halu ja palo, että ilmoittauduin tuohon koulutukseen takanani ainoastaan tuo yksi 1,5 tunnin työpaja.

Nuo kaksi vuotta olivat todella elämänmakuisia. Paljon nautintoa, kipua, intensiivisiä tunteita, rehellisyyttä, oman voiman ja potentiaalin löytämistä sekä intuition heräämistä.

Kun pikku hiljaa opettelin luopumaan itseni kontrolloinnista, löysin uutta aitoa voimaa, pehmeyttä, aitoutta ja kauneutta. Aloin nähdä näitä piirteitä jatkuvasti enemmän myös muissa ihmisissä.

Rakastuin itseeni ja rakastuin ihmisiin.

Opin näkemään kauneutta myös varjoissa, hyväksymään elämän kaikessa kirjossaan, tanssimaan sydämeni kyllyydestä (vaikka joku katselisi), nauttimaan koskettamisesta ja kosketetuksi tulemisesta, nauramaan vatsan pohjasta, tärisemään, itkemään, halaamaan, puhumaan oman totuuteni ja kyseenalaistamaan meille syötettyjä ajatuksia siitä, miten meidän kuuluu elää ja mitä tarvitaan ”hyvään elämään”.

Koulutuksen jälkeen oppimatka vasta kunnolla alkoi ja olen saanut ilokseni ohjata tantrisia työpajoja nyt jo viiden vuoden ajan. Jokainen työpaja opettaa minulle paljon itsestäni ja ihmisyydestä. Olen yhä joka kerta ohjatessani täynnä nöyryyttä, iloa ja ihmetystä siitä, että saan tehdä työkseni tätä – luoda työpajoja, joissa rohkeat itsensä tutkiskelijat antautuvat luonnolleen.

Teemat nousevat omasta elämästäni, osallistujien toiveista sekä haasteista ja tarpeista, joita aistin kollektiivisesti olevan ilmassa. 

En ole guru enkä ole ihmisenä ”valmis”. Olen opettaja siinä missä jokainen meistä on toiselle opettaja. Olen löytänyt tantrisen filosofian kautta elämääni niin paljon läsnäoloa, aitoutta ja hyväksyntää sekä myös intohimoa elämää kohtaan, että koen suureksi iloksi sen, että voin kenties auttaa myös muita löytämään tiensä lähemmäksi omaa aitoa itseään.

Toivottavasti nähdään pian tantran merkeissä!
♥​lla Aliisa

Palvelut

Tantratyöpajat

Ihmemaa Valmennuksen tantratyöpajat ja niiden teemat syntyvät inspiraation mukaan. Tantratyöpajoissa pääset harjoittelemaan elämän makuisen elämisen perustaitoja, kuten

  • kohtaamaan itsesi sekä kanssakulkijoitasi läsnäolosta ja hyväksynnästä käsin
  • vahvistamaan yhteyttä omaan kehoosi, tunteisiisi ja tarpeisiisi
  • rajojen tunnistamista ja asettamista
  • koskettamaan tietoisesti sekä vastaanottamaan kosketusta
  • antautumaan, heittäytymään ja luottamaan
  • pitämään tilaa itsellesi ja toiselle sekä kasvattamaan kykyäsi syvään läsnäoloon elämän pyörteissä
  • sanomaan kyllä sille, mitä sinussa kussakin hetkessä tapahtuu – olipa se sitten nautintoa, häpeää, syvää riemua ja tai kaihoisaa surua.

Työpajojen kesto ja hinta vaihtelee teeman mukaan.

Tulevat työpajat:

Yhdessä – Paritantra (kevät 2024)

Yhdessä – Paritantra (kevät 2024)

Paljon toivottu Yhdessä - Paritantra saa jatkoa keväällä 2024! Paritantratyöpajat tarjoavat mahdollisuuden kohdata kumppanisi uudella tavalla, syventää teidän välistä yhteyttä, ravistella totuttuja tapoja ja oppia uusia. Sekä tietenkin mahdollisuuden pysähtyä...

lue lisää

Yksityinen tantratyöpaja pariskunnalle

Paritantratyöpajat tarjoavat mahdollisuuden kohdata kumppanisi uudella tavalla, syventää teidän välistä yhteyttä, ravistella totuttuja tapoja ja oppia uusia. Sekä tietenkin mahdollisuuden pysähtyä suhteenne äärelle, toisistanne nauttien 

Työpaja räätälöidään pariskunnan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Työpajan kesto on 2-4h ja se toteutuu joko oman kodin rauhassa ohjaajan läsnäollessa tai etänä. Työpajaa varten on myös mahdollista vuokrata erillinen tila. 

Työpajan jälkeen saatte koosteen tehdyistä harjoituksista sekä kotiläksyksi harjoituksen tai pari inspiroimaan harjoittelun jatkamista työpajan jälkeen. Lisäksi vinkkaan teille halutessanne eri lähteitä, joista voitte myös omaksua tietoa ja teoriaa koskien valitsemianne teemoja.

Tämä on hieno lahja kumppanille, hääparille tai ihan muuten vain suhteen syventämiseksi.

Esimerkkiteemoja:

Läsnäoleva yhteys ja kehotietoisuus
Rehellinen kommunikaatio ja tarpeet
Aistit ja aistillisuus
Nautinto ja seksuaalisuus
Antaminen ja vastaanottaminen, tilan pitäminen ja antautuminen
Kehojen yhteys, läsnäoleva kosketus

Yksityisen paritantraohjauksen hinnasto:

260€/2h tapaaminen
380€/3h tapaaminen
600€/4h tapaaminen

Sisältää suunnittelun, työpajan, ohjeet ja yhteydenoton jälkeenpäin.

Lisäksi mahdollinen tilavuokra (15€/h) tai kilometrikorvaus 0,53€/km.

Haluatko tehdä kanssani yhteistyötä tai tilata yksityisen työpajan?

Voit pyytää minua pitämään työpajan hyvinvointitapahtumaan, retriitille, polttareihin… vain mielikuvituksesi on rajana! Työpajan hinta riippuu osallistujien määrästä, paikasta, sisällöstä sekä työpajan pituudesta. 

Äitisiunaus

Minulta voi tilata äitisiunaus-tilaisuuden, jossa keskiössä on odottava äiti. Äitisiunaus tai ”blessingway” on uuden ajan tapa tulla yhteen kunnioittamaan äitiyden matkaa, jolla odottaja on. Ohjelma voi pitää sisällään mm. suolaseremonian/ siunausseremonian, naistenpiirin, läsnäolevan kosketuksen harjoituksia jne toiveidenne mukaan.

Seremonian voi yhdistää lahjana esimerkiksi viiden kerran Zen Coaching-valmennuspakettiin. Zen Coaching-valmennus toimii kauniina, vahvistavana henkisenä tukena äidiksi syntymisen transformaation pyörteissä. Valmennus voidaan toteuttaa raskauden aikana tai myös synnytyksen jälkeen. Katso lisää täältä:

Palautteet

Aliisa on ohjaajana lempeä, inspiroiva ja maanläheinen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hän osaa kannatella tilaa,  jossa on turvallista olla oma itsensä ja luoda paikalla olijoille myös upean tasapainon olla samalla läsnä itselleen kuin myös läsnä muille.

Design by Lovesta
©Ihmemaa Valmennus Tmi 2023