AUTENTTISUUS, LÄSNÄOLO, OMA VOIMA

Zen coaching-filosofian ytimessä on ihmisen kaipaus toimia ja tulla nähdyksi omana vilpittömänä itsenään.

Se rohkaisee kohtaamaan itsensä rehellisesti ja syvästi mahdollistaen näin myös toisen ihmisen kohtaamisen ja hyväksymisen uudella tavalla. Zen coaching-filosofia kuljettaa kokijan oman voimansa äärelle, pois uhri-mentaliteetista lisäten kypsää toimijuutta ja lempeää rehellisyyttä itseään kohtaan.

Zen coaching keventää mielen, itsekriitiikin, ennakkoluulojen ja rajoittavien uskomusten valtaa lisäten mahdollisuutta rentoutua syvään läsnäoloon ja yhteyteen itsemme kanssa. Menetelmän avulla voi löytää keinoja toimia elämän haastavissa hetkissä ja konflikteissa läsnäolosta käsin automaattisen reaktion sijaan. 

Kun löydämme kykymme läsnäoloon ja itsemme kannatteluun saamme helpommin yhteyden elämisen nautinnollisiin laatuihin – rakkauteen, luovuuteen, flow-tilan kepeyteen, vapauteen sekä voimaannuttavaan vastuuseen.

Valmentajana tuen tätä prosessia vahvalla tietoisella läsnäololla, empaattisella kuuntelulla sekä peilaamalla ja kysymällä kysymyksiä, jotka tukevat laskeutumistasi kehoon sekä tunteidesi ja tarpeidesi äärelle.

Nykyhetkestä löytyy monesti yllättävällä tavalla ratkaisu mieltä tai sydäntä painaviin haasteisiin tai toiveisiin, kun uskaltaa kohdata itsensä mahdollisimman syvästi.

Zen Coaching-yksilövalmennusmenetelmänä poikkeaa tavanomaisesta ”koutsauksesta” siinä, että ulkoisten tavoitteiden saavuttamisen lisäksi

valmennuksessa laskeudutaan tuntemaan läsnäoleva hetki mahdollisimman syvästi ja kehon äärelle pysähdytään toistuvasti.

Valmennus on voimakas sisäinen tutkimusmatka, jossa pääsee kohtaamaan itsensä eri puolet ja omaa elämää rajoittavat uskomukset sekä löytämään omat voimavaransa.

Valmennustuokioiden aikana pääset tutkimaan, mitkä ovat sinut intentiosi, arvosi sekä elämäsi prioriteetit.

Tavoitteena on, että oivallukset, joita valmennustuokioiden aikana koet, integroituvat arkeesi ja löydät uusia tapoja tukea itse itseäsi omalla matkallasi joka päivä. Etsimme yhdessä keinoja, joiden avulla voit tapaamisten välissä tutkia ja soveltaa oivalluksia käytännössä – työkaluja, harjoituksia ja uudenlaisia tapoja toimia.

selittämätöntä, mutta silti niin tavallista

Natural High Healing-festareilla vuonna 2019 päätin, etten suunnittele mitään etukäteen, annan vain vaistojeni kuljettaa minua työpajoihin. Ilman minkäänlaista ennakkotietoa menetelmästä, päädyin Kåre Landfaldin Zen Coaching-työpajaan. Kun hän puhui, yllättäen tuntui kuin koko olemukseni olisi juonut jokaisen hänen sanansa – niin vahvasti se resonoi.

Työskentelimme pareittain, tutkien kysymyksiä ”Mitä on vahvuus” ja ”Mitä on haavoittuvaisuus”. Harjoitus oli nimeltään ”Inquiry” ja läsnäolo, jota sen aikana koin, oli täysin uudenlainen, syvä kehoon ja nykyhetkeen laskeutuminen. Tuntui, että sain suoran yhteyden alitajuntaani. Kykyni pitää tilaa toiselle oli myös yhtäkkiä väkevämpi. Oivallukset, joita sain tuntuivat kehossa ja herättelivät olemustani.

Kuten kolme vuotta aikaisemmin Shanti Limnellin tantratyöpajassa, jälleen minuun iski vastuttamattoman vahvana ymmärrys: tätä minä haluan tehdä. Haluan tietää lisää. Haluan opiskella. Päätös syntyi heti siinä hetkessä. Aloitin vuoden 2020 ensimmäisellä moduulilla Ruotsissa.

Päätös oli oikea. Kun teimme viikon ensimmäisen lyhyen koutsaus-harjoituksen ja sain ensimmäistä kertaa pitää tilaa toisen kokemukselle, kaikki tuntui loksahtavan. Kun Kåre pyysi harjoituksen päätyttyä yhdellä sanalla kuvailemaan kokemustaan, minun sanani oli Fulfillment, Täyttymys.

Tunsin heti, että olen jonkin sellaisen äärellä, mitä minun on tarkoitus tehdä. Jokin osa minusta löysi kotiin.

Matkani Zen Coaching-valmentajaksi on ollut pitkä ja vaiherikas. Ensin korona esti matkustamisen ja toiselle moduulille pääsin osallistumaan vasta vuonna 2021. Kolmannella moduulilla olinkin raskaana. Viimeiselle neljännelle moduulille sain mukaani 7kk ikäisen vauvani sekä kumppanini.

Koen, että rauhassa näiden muutosten rinnalla tehty Zen Coaching-matka on mahdollistanut Zen-filosofian integroitumisen vahvasti osaksi minua. Tuki, jota olen eri valmentajilta saanut näiden vuosien aikana, on ollut korvaamatonta. On mittaamattoman arvokasta, kun rinnalla kulkee joku, joka pitää tilaa ja ohjaa takaisin omaan sisimpään keskellä elämän myrskyjä.

Zen Coaching on ollut minulle ensisijaisesti matka autenttisuuden äärelle sekä kypsään aikuisuuteen. Heti koulutuksen alussa ymmärsin tarpeideni tunnistamisen, sanoittamisen ja kunnioittamisen merkityksen. Aloin siirtyä pois elämäni objektin paikalta subjektiksi – otin vastuun itsestäni kokonaisvaltaisesti.

Tästä käynnistyi uskomaton oman voiman ja autenttisuuden matka, joka keikautti koko elämäni päälaelleen. Kun tulin tietoiseksi tarpeistani ja lakkasin olemasta sodassa itseni kanssa, aloin kunnioittaa itseäni ja rajojani uudella tavalla, mikä muutti konkreettisesti monia asioita, joista arkielämäni koostui.

Naureskellen olen puhunut siitä, miten elämä heitti minut selälleen kuin rakastajattaren, pyyhkäisten ensin tieltä kaiken sen, mikä ei palvellut enää.

Prosessi oli intensiivinen ja vaati paljon antautumisen sekä luottamuksen harjoittamista. En voisi olla kiitollisempi.

Zen Coaching-koulutus on vaatinut minulta vahvaa omistautumista ja ilokseni valmistun syksyllä 2023.

Tuntuu riemastuttavalta, että pääsen tekemään valmennuksia työkseni. Koen tilan pitämisen toiselle ihmiselle merkityksellisimpinä asioina tässä elämässä. Suurinta rakkautta on kohdata ihminen juuri sellaisena kuin hän siinä hetkessä on.

Kun minulta on kysytty, mitä Zen Coaching on, olen lukemattomat kerrat vastannut, että se on jotain mystistä ja maagista. Miten asiat, tunteet ja ymmärrys vain aukeavat toisen todistaessa ja ohjatessa lempeästi nykyhetken kokemiseen. Se on jotain selittämätöntä, mutta silti niin tavallista, luonnollista ja lempeää – arkista taikaa.

Jotain, joka on melkein vain pakko kokea.

Valmennuksessa sinulla on mahdollisuus

Syventää kehoyhteyttäsi

Vahvistaa omaa sisäistä ääntäsi ja löytää yhteys sisäiseen totuuteesi ja voimaasi;

Kirkastaa, mitkä asiat elämässäsi lisäävät sinun hyvinvointiasi sekä luovuuttasi ja tukevat sinua matkallasi; 

Tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin olet kussakin hetkessä;

Antautua tunteille turvallisessa kannattelussa ja harjoitella kykyä tuntea ihmisen tunneskaalan koko kirjo syvästi hyväksyen – nautinto, häpeä, ilo, ylpeys, itsemyötätunto, suru, voima, pelko, kaipaus, viha…

Löytää voima, joka piilee omien tarpeiden tunnistamisessa, hyväksymisessä ja tuntemisessa

Löytää uudenlainen suhde itseesi, omaan autenttiseen sisimpääsi ja elämääsi

Sinulla on mahdollisuus löytää uudenlainen suhde itseesi ja elämään.

Oletko valmis sanomaan kyllä nykyhetkelle?

Kåre Landfalf kehitti Zen Coaching-metodin Norjassa vuonna 2005. Hän on ammentanut inspiraatiota muun muassa Thich Nhat Hanhilta, A.H. Almaasilta, Marshall B Rosenbergilta, Osholta sekä eri koutsausmenetelmistä.

Palvelut

VALMENNUSTUOKIO

Jos toivot saavasi tukea jokin tietyn haasteen käsittelyyn, yksi valmennustuokio voi olla sinulle hyödyllinen. Yksi tapaaminen on myös hieno tapa tutustua Zen Coaching-menetelmään sekä minun tapaani valmentaa ja pitää tilaa.

Voit varata yhden tapaamisen, jos kaipaat laajempaa valmennusta, mutta haluat ennen sitoutumista tunnustella, olenko oikea valmentaja sinulle.

Jos päätät yksittäisen tapaamisen jälkeen jatkaa useamman tapaamisen valmennusmatkalla tai muutosmatkalla, hyvitetään ensimmäisen tapaamisen hinnasta sinulle puolet pakettia laskuttaessa.

Valmennustuokio toteutuu etänä Google Meet-avustuksella.

Valmennustuokio 80€.
Kesto 1h.

Ihmemaa-Valmennusmatkat

Mikäli kaipaat kokonaisvaltaisempaa tukea matkallesi sekä syvempää tutkimusmatkaa elämäsi voimavaroihin ja haasteisiin, useamman tapaamisen valmennusmatka on sinua varten. 

Valmennusmatka sopii hyvin sinulle, jos

 • kaipaat elämällesi uutta suuntaa 
 • kaipaat lisää itsetuntemusta
 • haluat olla enemmän läsnä
 • sinusta tuntuu, että elämäsi junnaa paikallaan
 • kaipaat rohkeutta, keinoja ja työkaluja pitää tilaa tunteillesi ja tarpeillesi
 • kaipaat tasapainoa ja tukea elämän haastavimpiin muutoskohtiin
 • kaipaat säännöllistä pysähtymistä itsesi äärelle turvallisessa kannattelussa
 • kaipaat rohkeutta rakentaa vielä enemmän oman näköistäsi elämää.

Tutustu myös kokonaisvaltaisiin muutosmatkoihin, joissa yhdistyvät muut ohjaamani menetelmät pidempään Zen Coaching-valmennukseen. (painike muutosmatkoihin, kuten muillakin sivuilla)

Pieni Ihmemaa-valmennusmatka

 • Sisältää 5kpl Zen Coaching-valmennusta, kesto 1h/tapaaminen.
 • Voimme tavata esimerkiksi kerran viikossa tai tapaamiset voivat toteutua epäsäännöllisesti tarpeidesi mukaan.
 • Tapaamiset toteutuvat etänä Google Meet-avustuksella. 
 • Hinta 385€

Syvä Ihmemaa-valmennusmatka

 • Sisältää 10 kpl Zen Coaching-valmennusta, joista ensimmäinen kestoltaan 2h, muut 1h.
  • Ensimmäisellä tapaamisella kartoitamme laajasti elämäsi eri osa-alueet ja tutustumme näin toisiimme sekä sinun ainutlaatuiseen tilanteeseesi, kirkastamme sinun tavoitteitasi sekä toiveitasi.
 • Yhteydenpito tapaamisten välissä.
  • Mikäli toivot, kuljen rinnallasi myös tapaamisten välissä (n. 20min/vko). Voimme kommunikoida ääniviesteillä tai viesteillä. Tuen sinua tarpeidesi mukaan esimerkiksi läsnäoloa kutsuvilla kysymyksillä, vahvistan sinua pysymään mahdollisissa tavoitteissasi ja vastaan kysymyksiisi sekä peilaan ja reflektoin.
 • Saat osallistua ilmaiseksi Ihmemaa Valmennuksen järjestämiin tantrisiin työpajoihin valmennuksen aikana sekä TRE ® -jatkotason työpajoihin, mikäli TRE ®-menetelmä on sinulle tuttu.
 • Tapaamiset toteutuvat etänä, Google Meet avustuksella. Valmennuksista kaksi on mahdollista toteuttaa lähitapaamisena haluamassasi kohdassa valmennusta. Lähitapaamiset toteutuvat kotikäyntinä (Turun lähiseudut) tai vuokratilassa Turussa.

Hinta 910€

  Palautteet

  Lähdin mukaan Aliisan zen coachingiin puhtaasti intuition ohjaamana.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Näin mahdollisuuden ja tartuin siihen noin viiden minuutin harkinnan jälkeen. Kaipasin itseni ulkopuolisia korvia ja silmiä, jotka kuuntelisivat ja näkisivät minut, puheeni ja kokemukseni. Aliisalla on rauhoittava olemus, ja antoisa kantaaottamaton lähestymistapa. Asiat ovat, kuten ne ovat ja niiden kanssa on turvallista olla läsnä ja vain tunnustella. Erityisesti juuri kehotietoinen valmennustyyli sopi minulle täydellisesti ja oli juuri sitä, mitä vauhdikkaan vuoden kevääseen kaipasin. Valmennus toi minut tietoiseksi siitä, mitä minulle kuuluu ja mikä on juuri nyt oleellista. Valmennuksen jälkeen olen päässyt purkamaan kertynyttä tunnekuormaa ja nyt värit näyttävät taas kirkkaammilta. Olen varma, että yhdessä Aliisan kanssa vietetyt tunnit auttoivat tässä. Yhdessä viikoittain pysähtyminen avasi taas uusia kerroksia itsessäni. Kiitos Aliisa, jatketaan syksyllä.

  – Maria

  Kiitos 10 kerran valmennuksesta.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Mä olin ennen ensimmäistä kertaa vähän skeptinen, mutta kuitenkin utelias että mitä tälläsellä Zen coachingilla saa aikaiseksi

  Ekan tapaamisen jälkeen olin kuitenkin jo vakuuttunut että tämä on mua varten.

  Eikä ollenkaan haitannut että tapaamiset olivat etänä vaikka sitäkin ensin mietin.

  Mulla ei kertaakaan ollut valmista ajatusta että mitä tapaamiselta haluan tai mitä asiaa haluan käsitellä. Silti Aliisa sai helposti mut auki ja pääsin kaivelemaan ja joka kerta löytyi jotain mitä en osannut itse löytää.

  Aliisa on valmentajana tai mä sanoisin että ohjaajana ja tienviittojen asettajana lempeä, läsnäoleva ja hyväksyvä.

  Nyt kun nuo 10 kertaa on takana tunnen itseni paremmin. Uskallan olla YLPEÄ, KIITOLLINEN ja NÖYRÄ saavutuksistani.

  Tärkeimpänä mitä tästä jaksosta jäi elämään on se että muistaa pysähtyä myös niiden hyvien tunteiden ja onnistumisten äärelle ja antaa niiden kasvaa sisällä.

  Aikaisemmin tuli enemmän pysähdyttyä vaan sitten jos huomasi että joku sattuu tai tuntuu ikävälle. Niidenkin vierelle on tärkeä pysähtyä, mutta viellä tärkeämpää on pysähtyä ihanien tunteiden äärelle ja antaa niiden kasvaa sisällä, koska se vetää puoleensa lisää ihania ja kauniita asioita.

  Tässä vaiheessa on aika kiittää sinua Aliisa ihanasta ja antoisasta matkasta. Vaikka tämä taival on ohitse minun matkani on vasta alkaa.

  -Pauli

  Hyvä oli päästä testaamaan vain tämmöstä olemisen muotoa, lillumista herkästi kuunnellen mitä itsessä virtaa.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  Aliisan ohjaus oli lempeää ja tarkasti kuuntelevaa. Hän antoi sopivasti tilaa minulle itselleni laskeutua olemaan itseni äärellä. Pääsin pelokkaasta olosta leppoisaan läsnäoloon.

  – J, Valmennustuokio

  She has  an eye for the crucial, which supports to find and face ones own truth with the needed openness and vulnerability.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

  I’ve been coached by Aliisa throughout a whole year and appreciated her sharp, yet soft and grounding presence during my process.

  Chris Sutter, Stockholm/Sweden

  Design by Lovesta
  ©Ihmemaa Valmennus Tmi 2023